Woodlink AS tilbyr brannimpregnering med Burnblock, som er det eneste brannimpregneringsmiddelet dokumentert 100% giftfritt og helt uten tungmetaller.

Det verdens-patenterte brannimpregneringsmiddelet er vannbasert og fremstillet av 100% naturlige ingredienser. Faktisk kan alle ingredienser, som inngår i fremstillingen av Burnblock brannhemmer, også finnes i helseindustrien og ingen av ingrediensene er på EU Reach liste (EU forordning om kjemikalier).

Burnblock er 100% bionedbrytbart, så eventuelle rester og avkapp kan kasseres som alminnelig brennbart trevirke.

  • Burnblock er miljøtestet og dokumentert i samarbeide med Teknologisk Institutt i Danmark

  • Burnblock er branntestet av flere anerkjente testinstitutter: Dansk Brand- og sikringstekniske Institut, RISE i Sverige, MPA i Tyskland og BRE i England

  • Burnblock har brannklassifikasjon Euroclass B

Burnblock er ikke bare et enestående produkt i miljømessig forstand. Burnblock er en ytterst effektiv brannhemmer og har oppnådd de høyeste europeiske brannklassifiseringer.

Årsaken til at Burnblock er en effektiv brannhemmer på alle former for absorberende materialer, er at Burnblock trenger inn i materialer og blokkerer for luftforsyningen. Uten luft hemmes ilden i å spre seg og samtidig minimeres røkutviklingen.

Hvordan fungerer Burnblock?

Burnblock er et svært effektivt og ikke-giftig brannhemmende middel. Burnblock består av bare naturlige ingredienser kombinert i en patentert formel.

Burnblock forhindrer effektivt oksygen i å nå det behandlede objektet – og uten oksygen: ingen brann.

Burnblock er helt ufarlig, og selv i tilfelle stoffet skulle komme i kontakt øyet, vil det ikke være mer skadelig enn fruktjuice (ref. Gjort til helsevurderingen).

Burnblock er et svært effektivt og godt dokumentert brannhemmende middel, som kan brukes både industrielt og som etterbehandling. Det er en usynlig behandling, noe som gjør det behandlede materialet er klart for de fleste etterbehandlinger. Når den er absorbert av det behandlede materialet, etterlater Burnblock seg en overflate som kan frigjøre vann når den utsettes for varme. Denne prosessen tar opp en del av varmen og hjelper til med å forhindre videre forekomst og spredning av brann. Materialer behandlet med Burnblock er derfor beskyttet mot forbrenning og eventuell spredning av flamme.

Burnblock oppfyller forskriftskrav

Burnblock har testet og klassifisert en lang liste med treslag til høyest mulig standard; EN13501-1: 2007 (reaksjon på brann), EN14135 (motstand mot brann) EN45545: 2015 R1 & R10 (rullende materiell). For brannslokningsapparater under trykk er Burnblock sertifisert for 55A, 40F og 183B (med skumtilsetning).

Burnblock har bestått tester i Californian Technical Bulletin 117. Vi forventer de samme resultatene for de fleste tilfeller av tekstiler impregnert med Burnblock. Burnblock er Ökotex-sertifisert.

 

Materialer brannimpregnert med Burnblock har klasse B-s1,d0, hva innebærer det?

 

Euroklasse B-s1,d0 er et overflatekrav til vegg og tak. Hovedklassene i Euroklassesytemet er; A1, A2, B, C, D, E og F. Klasse A1 er ikke brennbart materiale, og vil ikke bidra i noe stadie av brann. Klasse B er begrenset brennbart materiale som feks. brannimpregnert tre. F-klassen refererer til produkter hvor det ikke er bestemt noe ytelse når det gjelder egenskaper ved brannpåvirkning.

Underklassene er s1, s2 og s3 for røykproduksjon, og d0, d1 og d2 for brennende dråper. Klasse s1 betyr at produktet gir liten røykproduksjon. Klasse d0 betyr at det ikke oppstår flammende dråper eller partikler. For klassene s3 og d2 er det ingen begrensning for hhv. røykproduksjon og flammende dråper eller partikler.

Minste tid til overtenning for klasse A- og B-produkter skal være 20 minutter, for klasse C-produkter 12 minutter, for klasse D-produkter 10 minutter, og for klasse E-produkter 2 minutter.

For fullstendig informasjon om brannklasser og krav se DIBK.

Kontakt oss for tilbud

12 + 2 =