Sedertre

Woodlink AS produserer produkter av dette eksklusive trematerialet, som i hovedsak benyttes til fasader og tretak. Vi produserer ulike profiler, og har normalt Sedertre på lager.

Sedertre (Western Red Cedar) er fri for harpiks, og kjerneveden inneholder et naturlig stoff, ¨Thuja Pliciner¨, som øker motstandsdyktigheten mot sopp og råte. Disse egenskapene gjør det mulig å benytte Sedertre som tretak, fasade og terrasse. Med sin lave vekt og gode formstabilitet ved fuktighetssvingninger, er Sedertre en treart som foretrekkes til bruk der man ønsker et vakkert ytre samt et produkt som er motstandsdyktighet mot vær og vind. Ubehandlet Sedertre har lang levetid og med tiden vil overflaten gå over til en stabil sølv patina farge.

Oljet overflate vil være med på å beholde den opprinnelige fargen.

Sedertre har lav densitet som gir varmeisolerende egenskaper.

Ved montering av Sedertre skal det benyttes syrefaste skruer.

Rødt sedertre (red cedar) har blitt en stadig mer vanlig tresort i Norge og brukes i hovedsak til kledning.

Krever ikke vedlikehold etter montering.

Sedertreet har vært nordamerikanske indianeres foretrukne treslag gjennom årtusener, og de kalte treet «the giant arbor-vitae » – « Tree of life “. Indianerne brukte treet i dagliglivet i form av skåler, spiseredskaper, kanoer og hus. Barken ble benyttet til kurvfletting og kledningmateriale. Det er råte- og soppforebyggende stoffer som gjør at treet kan brukes ubehandlet og kan oppnå en levetid på over 50 år.

Stammenes store dimensjoner gjør at man kan få nesten kvistfrie bord av høy kvalitet. Hardheten kan sammenlignes med gran og furu, men vekten er lavere. Man må derfor benytte riktig verktøy når treet bearbeides.

Ved å benytte Sedertre i stedet for trykkimpregnert tre, kan man dermed redusere miljøbelastningen. Det ubehandlede sedertreet skifter farge med alderen. Den varme, rødlige bruntonen blir til en distingvert, elegant sølvgrå – en egenskap som er av like stor betydning for det arkitektoniske uttrykket som teglsteinens patinering og kobberets irr. Man kan også velge å oljebehandle treet og dermed beholde den opprinnelige fargen til en viss grad. Dersom man ønsker å bevare fargen, vil det være behov for kontinuerlig vedlikehold.

Western Red Cedar vokser langs den amerikanske og kanadiske stillehavskysten, og trærne kan bli svært gamle. Derfor er det som oftest 150 år gamle trær med en høyde på 60-80 meter og med en diameter på 60-120 cm som importeres til f.eks. bygnings-prosjekter i Norge.

Sedertre kan også leveres brannimpregnert med Burnblock.

 Svært motstandsdyktig mot råte og sopp

«All tre som står ubehandlet patineres, det vil si at den grånes når solens UV-stråler bleker det ytterste trefibersjiktet. Treffes ikke treyten av solens stråler skjer det heller ingen patinering. Regnvann vil også påvirke patineringen.»

FDV-WRC
FDV-WRC jernvitrol
WRC Oljet
YTE Brannimp WRC
YTE Sedertre fra Kanada

Kontakt oss for tilbud

14 + 2 =